Moelva i Lillesand
Moelva er ei meget langsomt rennende elv som starter ved Tveidemyrene i Birkeland. Den snor seg langsomt gjennom dalen ned mot Lillesand og ender i Tingsakerfjorden med en noe mere dramatisk avslutning. Helvetesfossen og "Tingsakerfossen" kan ved stor vannføring være et meget vakkert syn. Bildene nedenfor beskriver inntrykkene fra en spasertur fra Tingsakerfjorden og opp til Helvetesfossen en dag i oktober 2000.
(Klikk på bildene for større bilder!)
 
Utløpet i Tingsakerfjorden er delt i 2 løp. Her er det østlige løpet som går like forbi hyttene på Tingsaker Camping. Her er det vestlige utløpet. Øvre del av "Tingsakerfossen".
Øvre del avd "Tingsakerfossen" sett mot nord. Riksveien kan skimtes i bakgrunnen. Fra oversiden av riksveien snor elva seg langsomt gjennom terrenget. Nå nærmer vi oss Helvetesfossen og det blir litt mer liv i elva.
På høsten er det mange fine farger langs elva. En spasertur fra Tingsaker Camping og opp til Helvetesfossen kan absolutt anbefales. Restene etter kraftverket. Kanskje det er noen furuer som er redd vann?
Helvetesfossen. Helvetesfossen sett ovenfra. Med sollyset som trenger gjennom løvet er det en trollsk stemning rundt fossen. Like ovenfor Helvetesfossen. Vi nærmer oss nå E18.
Den nye broa som er bygget for veien over til industriområdet.  Idyll på Tingsaker camping i Mars.  Helvetes-fossen i Mars.
Moelva er islagt men våren nærmer seg. Det er snart vår! Vakthunden på Tingsalker camping.

Ønskes du flere bilder eller har du kommentarer, sen meg en EMAIL.