Skitt Fiske Lillesand - Topp
FISKEPLASSER i Lillesands-området
Fiskeplasser INNLANDET!
Fiskeplasser ved SJØEN!

Skitt Fiske Lillesand - Innhold  

Skitt Fiske Lillesand
Fiskevann langs Stigselvvassdraget:

 

Kart over Stigselv-vassdraget øvre del

Kart over Stigselv-vassdraget nedre del

Lindvann Lille og Store Eftevann Langevannet SteinsvannetVestervannetHunderlandsvannetAustlansvannetFillingtveittjønnaØstre Grimevann Vestre Grimevann BudalstjønnaEftevannBeislandsvannet
LINDVANN

LINDVANN er  ett vann som absolutt har det meste du kan tenke deg for en fisketur,med de mulighetene som er der til og få fisk (riktig nok ikke den store lenger men dog)Her er ett yrende liv av det meste av dyr hør bare Rådyr,Elg,Grevling,Rev og andre,kort sagt ett eldorado for tur/Fisketur.
Her hekker ørn og diverse andre fugler.
Kan du tenke deg og sitte og kose deg med fisking når du plutselig ser ørnen kommer og stuper fra ett av de høye fjellene ned mot bekken og kommer opp med en pen ørret i munnen igjen ,nei tenkte nok det.
Dett er en plass dere MÅ oppleve .Det er mildt sagt Paradis med stor P for de fleste som har vært og opplevd denne naturskjønne perlen på Håbesland
Når der gjelder fisket der er det noe redusert pga de store mengdene med fisk det er blitt her ettervert.'
Her har de en absolutt oppgave de som kultiverer dette vassdraget,for hele vassdraget er i ferd med og bli totalt ødelagt av de mengder fisk som de forskjellige vannene i dette vassdraget har.Hele naturen er verdt ett skue og det er mange som tross alt har tatt og gått hele vassdraget i  fra Langevann og helt ut til Grimevannene.
Det er en tur vi vil anbefale,ta med en fiskestang med spinnere i 5-8 gram farge Sort med røde prikker eller kobber med røde prikker (Panther Martin er fremdragende til disse vannene)eller noen Sølvkroken Spesial i 7g farge rød/sølv  rød/kobber blank/blå/røde prikker eller Tasmanien Devil str 7gram farge grønn/sorte tverrsgående striper, eller orange med sorte/tverrsgående striper.  Noe av det aller sikreste når det gjelder fangst er det vel ingenting som slår den gode gamle beitemarken.
Den er bare helt uslålig i ferskvann uansett hvor og hva du fisker ,den er og blir best!!
Har du disse våpna er du garantert mye fisk og husk, det går virkelig stor fisk i disse vannene det er helt sikkert.
Det blir årlig tatt en og annen stor fisk i dette vannet(ne)
Så ta dere en hel helg eller tre, flere ganger i året sånn som mange av oss i Skitt Fiske gjør og reis opp i Stigselv vassdraget begynn på Håbesland og opplev de fine fiskemulighetene og de ellers så spesielle naturopplevelsene som er der oppe  kanskje spesielt rundt Lindvann.Lille EftevannDer er det mange av oss som har mange overnattingsturer i løpet av hver sesong under åpen himmel i sovepose med masse god grillmat (Husk brannfaren og bål forbuds perioden)og drikke og selvfølgelig noen nygrillet ørret

Videre bør dere kjøpe boka om Stikselva for den er gild og det følger ett alle tiders lokal kart med denne boken som er verdt en masse for sånne som liker litt lokalhistorie på siden av ett alle tiders kart over hele vassdraget med de gamle stedsnavna på alle plassene i Vassdraget 
Ellers er det som sagt bare og ta seg en tur i Lindvann eller ett av de andrede omkrinliggende vannene der oppe!
.
På Håbesland er det mange andre fine vann som er kjempe !

LindvannLille og Store Eftevann  LangevannetSteinsvannet  VestervannetHunderlandsvannet  AustlansvannetFillingtveittjønna  Østre Grimevann  Vestre Grimevann BudalstjønnaEftevannBeislandsvannet
Lille Eftevann og Store Eftevann.

Etter att Lindvannet har kommet ned Kvennefossen og videre ned Langefoss bytter det nemlig navn til Lille Eftevann.

Dette er også ett utrolig spennende område  med den samme natur som Lindvannet.

Der er rike muligheter til og få fisk her og det hender det slenger på en litt større fisk inni mellom, men her er det som i Stigselva for øvrig rikelig med fisk og det er en fryd og ha med unger da fisken i tilegg er bitevillig.

Den letteste veien for dere som ikke er helt kjent er og ta av fra E18 mot Svennevig og kjøre opp mot VATNE,her kommer dere etter 2,5km til en bomveg på høyre side,her må det brukes apostlenes hester da det ikke er tilatt og kjøre her.

Det går allikevel unna på ca 45 minutter(totalt til Lille Eftevann) så det er ikke snakk om all verden når en tenker i tur sammenheng!Etter og ha godt en 30 min  tid er du kommet til ett veikryss hvor du tar enten til høyre for og komme til Lille Eftevann eller venstre for og komme til Store Eftevann.

Er det til Lille eftevann du skal til ta høyre og gå i ca 5/7 min ta så til venstre med velteplassen for tømmer og du følger tømmerstien/skogsveien i ca 10/12min ,da burde du se Lille Eftevann.

Da er det bare frem med fiskeutstyret og sette over kaffen eller kanskje en matbit.

Her kan du bruke de samme slukene /spinnere som står oppført under Lindvannet .

Du kan sitte i timevis bare og nyte når du er på sånne plasser som Lille Eftevann eller Store Eftevann

Her  er kort sagt bare deilig og fredlig her oppe og det må som sagt oppleves.

Her er det også en utrolig historie knyttet opp mot hele Stikselva som de gamle tømmerfløterne og også andre velger og kalle Vassdraget!

Stikselvvassdraget var fullt av yrende liv både til vanns og til lands fra lenge før forrige år hundreskiftet til langt ut på 60 tallet en gang da fløtingen opphørte.Videre opphørte vel det meste av fisken her på 1970 tallet da det ikke var særlig mye igjen av den i Stigselvvassdraget overhodet
 
 

Store Eftevann er neste vann på turen ned fra Lille Eftevann og ned Tyget som det heter fra gammelt av, videre ned til selve vannet(Store Eftevann)

Her er det dessverre  i ferd med og gro en god del krypsiv over store deler av vannet mye takket være att vannstanden er veldig lav de senere år etter att en stem er ødelagt og ikke satt i stand igjen!

Her burde vi kanskje sette inn en del på og få denne stemmen opp igjen sammen med de impleserte partene?

Store Eftevann byr ellers på den samme nydelige naturen som rundt de øvrige vannene.

Her er både ørret og faktisk litt Bekkerøye men det er litt vanskelig og fiske som sagt pga de store mengdene med krypsiv her.

Det er en utrolig plass likevel og vi får jevnt over fin fisk der.

Her er en god del annet vilt og beskue/nyte ellers her som over alt i Vassdrsget.

Virkelig en plass som må oppleves.

P.S. Frøv gjerne tørrflue (Streaking Caddis krok 10-12) eller flue og dupp (Montana krok 8-10). For ikke og glemme meitemark enten med dupp som kanskje er det mest spennende  for unger eller bare med meitemarken på bunndet er også  knall. 

Lindvann  Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Fillingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
LANGEVANNET 
Langevannet(230moh) er vannet hvor herlgiheten   stigselv  vassdraget  begynner.

Det ligger idyllisk til oppe på Håbesland nærmere bestemt mellom Steinsvannet og Sandtjenn.

Her er det godt med fisk mellom 2-3 hekto altså mye småfisk.

Det må kraftig kultiveringstiltak her skal det bli noe størrelse på fisken her oppe.

Det er samtidig ett av de vannene som er enkleste og kultivere da det ikke kommer tusenvis av fisk fra noen andre omkring liggende vanner.

Det er vel bare så vidt det er snakk om det er fisk i det litt høyere liggende vannet som heter Tvitjønnene(241moh) Har aldri sett eller hørt om att det er fisk der hvert fall.

Her er som ellers en helt utrolig natur rundt vannet,men selve vannet har grodd kraftig til de to siste åra (2001-2002)

Det er imidlertid fullt mulig og fiske her og få masse fisk med en litt større fisk innimellom.

Her er Panther Martin Gull med Gull skje og sort kropp med gule prikker den absolutt i særklasse den beste spinneren, vil du derimot prøve sluk er det flere godbiter og velge i blant: Sølvkroken 7-10gram Spesial rød/kobber (som må sies og være den kanskje beste sluken som er lagd)Spesial blank skje med røde prikker er også knallgod her oppe.

På kvelden foretrekker ørreten sluker /spinnere som gjerne er sorte med innslag av gult gjerne Spesialer eller Mepps for ikke og glemme  Phanter  Martin Sort med gule prikker, den er ett must for spinnerfiskere akkurat som Spesial sort med gule prikker er det for slukfiskerene.

Skal du bruke flue kan noen høytstående gule tørrfluer  med navn Humpy i krokstørrelse 12 eller 14 være veldig dugende.

Meitemarken fungerer jo her  som ellers klart best, det er kort og godt  smaken for hva du liker av fiske som til syvende og sist avgjør hva du vil fiske med.

Her er alle tiders nydelig i hvertfall

Lindvann  Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Fillingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
STEINSVANNET
Dette er vannet som Langevannet renner ut i nemlig Steinsvannet(217moh)

Det er ett utrolig koselig vann og enten gå fra land og fiske eller ha med båt å fiske, uansett er det så naturskjønt her att det er en fryd for kropp og sjel bare og være her oppe i Steinsvannet.

Det er dessverre utrolig mye småfisk her og det er grunnen til att det er det samme nedover hele vassdraget dessverre, men det er jo samtidig utrolig gøy og få masse fisk spesielt for nybegynnerne og ungene som kan sitte i timevis med markstang og dupp og kose seg over masse fisk som de får opp på land.

Dette er ett veldig viktig punkt også for rekrutteringen til nettopp det allsidige og spennende sportsfiske.Ta en tur med båt rundt Staffensholmen for her er utrolig med fiskebett som regel alltid

Du kan selvfølgelig gå rundt det meste av  vannet også, ta da for deg stykke rundt Staffensholmen først (ett godt tips)

Her det akkurat de samme slukene, spinnerne og fluene som for Langevannet som gjelder, det er nemlig noen av de aller beste allround tips på sluk spinner og flue du kan få, de funker alltid.

Steinsvannet er temmelig stort og langt men det er herlig og ta noen ture her i løpet av våren da fisket er helt eksplosivt her oppe.

Når sommeren kommer er det også ett utrolig liv med utrolig mye vaking på vannet her.

I sydenden av vannet kommer VESTERVANNET inn og det er her nede hvor bekken kommer ut  du eventuelt sjøsetter båt og ellers parkerer.

Lindvann  Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Fillingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
VESTERVANNET
Dett er ett utrolig spennende vann det er kort og godt ett av de beste når det gjelder størrelse på fisken, her kan du greit få fisk på henimot kiloen!!Det er tatt det her mer en en gang.(2001-2002)

Her må du ta deg god tid til og nyte og se før du slenger ut fiskesnøret  eller sluk/spinneren for derigjennom og se om storfisken avslører seg.Hvis den ikke gjør det er det bare og begynne og gå rundt vannet såpass tid må du/dere unne dere her .

Tidlig om morgenen er det helt klart best her og spinneren Mepps (gull skje kropp med ett lite tyttebær) er knall her i tillegg til Sølvkroken  Spesial(rød kobber rød blank) og Phanter Martin

Sort skje med oransje eller gule prikker eller prøv Phanter Martin Rød kropp med gule prikker og kobber skje med rød prikker, den er av og til helt fantastisk her,ellers er det på tørrfluer enten noen høytstående  gule eller røde Humpy krok 12-14 eller en høytstående Streaking Caddis krok 10-12 som duger Elk Hair Caddis i krok 12-14 er også knall her .

Meite er her som ellers  (nesten bankers)

Ta for deg tarmen mot Ormemyr først for det er gjerne her de største fiskene beiter!

Ellers er det rundt øyene her det er vanskeligst og fiske med sluk  men her ser vi noen kanoner av noen fisk så det er vel verdt noen sluker på og prøve og gjør det helt store når det gjelder fangst.

Her er alle tiders og ta en helge tur med overnatting med eller uten unger. 

Lindvann Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Fillingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
HUNDLANDSVANNET.(184moh)
Her følger vi Stigselva videre fra Steinsvannet og kommer da til Ålekjerrvannet som er ett lite vann  stufullt av småfisk og dessuten veldig grunt Det er veldig grodd her og ikke noe fornøyelse og fiske her, men det går helt klart an og ta noen kast.

Her er mark og dupp en glimrende kombinasjon .

Ellers er det ett knall område til tur .

Videre etter Ålekjerrvannet renner Stigselva gjennom Slohølen  videre til den lille Nordlihølen før den etter vel og lenge munner ut i HUNDLANDSVANNET.

Hundlandsvannet er også i ferd med og gro helt igjen på enkelte plasser desverre, men det er fullt mulig og få mye småfisk her enda.Her kommer vi inn på kultiveringstiltak igjen.

LindvannLille og Store Eftevann  LangevannetSteinsvannet VestervannetHunderlandsvannet AustlansvannetFillingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann BudalstjønnaEftevannBeislandsvannet
I øst munner  jo AUSTLANSVANNET(193moh) også ut i Hundlandsvannet etter først å ha rent gjennom FILLINGTVEITTJØNNA(193moh)

Det må settes inn temmelig mye  på dette feltet skal Stigselva i sin helhet ikke bli totalt overbefolket av småfisk og igjengrodd.

Det ble tatt flere fisk på mellom 600g-900g  gram på stang i Hundlandsvannet i 1989-93! ellers var det en god del fisk mellom 400g-600g.med andre ord det var knallfiske her.

Hundlandsvannet var veldig  fasjonabelt og fiske i på denne tiden (88-94), det var mange fiskere og se rundt vannet her oppe, de fisket fra land og fra flere båter de rodde rundt med for så og ta med seg hjem igjen etter endt fisketur.

Håper disse fisketidene kommer  tilbake her oppe! Vi er mange som savner disse tidene og vet att det lar seg  ordne disse forholdene om gjengroing og overbefolkningen av små fisk Tiden vil sikkert vise om jeg har rett!

Hundlandsvannet renner videre gjennom Geitemyrlonene i  Kalvedalen her heter det Møllehølen videre til Vindsland og  Kampehølen 

(Her står for øvrig Kalkdosereren for hele Stigselv vassdraget) Videre  renner elva gjennom Savehølen hvor det også faktisk ble tatt temmelig fin fisk før (tidlig på 90 tallet)Etter Savehølen kommer vi til Lona som er en knallfin plass og raste å kaste litt  med dupp og mark.

Nå tar vi ferden videre ned mot Solborg lonene og Slottet som er helt enestående når det gjelder selve plassen og  området rundt elva. Dette  er norsk natur på sitt beste syntes jeg , her har du alt av hva moder jord har skapt til oss  .Ta en tur og se om jeg ikke har rett!

Først kommer vi  til Slåttefossen  som renner ned i Storelon ,her er det en god del fisk men du kan være heldig å få fisk på rundt 300g her.

Etter Storelon kommer vi til noe som  heter Mellomlon her er det fantastisk bare å sitte og beundre nyte elva og all den skjønne naturen og stillheten rundt elva .

Nå kommer vi til Stiksledlona som er veldig grunn på slutten men det går greit med dupp og mark eller tørrfluer om du vil.

Dette er ett av de gildeste områdene natur som finns rundt Sørlandet tro meg

Så er turen kommet i skjønn forening  til  Kanallona,  Steinstemmen, og Bjelkedalslona før vi ender utfor Lindvannsfossen  og er endt vår reise i LINDVANNET

Lindvann Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Fillingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
ØSTRE GRIMEVANN (44 moh)

Vi begynner i Østre Grimevann nærmere bestemt Monesundet ved Monen i Grimenes.

Her er den samme idylliske naturen som er helt makelaus! Å gå langs vannkanten her i Monesundet med fiskestang er helt fabelaktig,det må oppleves.

Det er forresten tatt meget pen fisk i utkanten av sundet, disse fiskene har i senere tid faktisk vært opp imot kiloen.(1994-00) I området rundt Einerkilen er det også tatt pen ørret de siste åra(1995-01). Det er dessverre blitt altfor mye fiske her både ørret og ikke minst (abbor)skjebbe som florerer i hopetall her.

 Det  må kraftig kultivering til her skal denne trenden  reverseres og det er vel pr i dag uvisst om de impliserte er villige til og ta den jobben dette medfører.

Her i Østre og Vestre Grimevann er det mange av oss som har fisket i en mannsalder og tall løse er de opplevelsene vi har hatt her  både i form av til dels pen stor fisk og mengder av den  og alle de opplevelsene vi ellers i form av den sinnerike vakre  naturen som omgir både Østre og Vestre Grimevann, her er bare helt utrolig   deilig enten du vil fiske eller padle/ro eller bare gå rundt/langsmed  vannet.

Det er ikke få som har tatt sine første fiske nettopp i Grimevannet kanskje da først og fremst Vestre som alltid har vært mest populært! Men i Østre er det nok også en god del som har debutert.

Østre Grimevann har sine perler først og fremst rundt øyene Grimeøya Bjørkøya og Furuøya som også er fremragende fiskeplasser og har vært det alltid i tilegg har du flere grunner rundt pumpehuset som var bra men i dag er umulige forhold pga altfor mye skjebbe, det er riktig nok tatt noen pene eksemplarer av  disse(skjebbe) de siste år( i garn av grunneiere) i dette området men det er småskjebba som regjerer her uten tvil.

Når det gjelder agn som dere kan bruke er det her som ellers Sølvkrokens Spesial 7g-10g-12g Rød/kobber Rød/blank eller spesial sort med gule prikker om kvelden, av spinnere Phanter Martin 6g gull skje/sort kropp med gule prikker eller Tasmanien Devil 7g farge grønn med sorte tverrsover gående striper eller Tasmanien rød med sorte tverrsover gående striper er også knallgod, ellers fluer er det gule Humpy er krok10-12 tørrfluer som kan redde dagen for dere med fluestang og de er det en god del av etter hvert!

Mark klysa til bunns eller på dupp er det også mange som foretrekker og det er som så mange ganger nevnt det sikreste uten tvil!

Faktisk har noen av oss også fått en del både ørret og skjebbe under isfiske i Østre Grimevann, så det er også noe vi kanskje bør tenke på og bruke begge vannene litt flittigere til.

Det er jo knall koselig med bål og pølser på tur og en liten pilke stikke i hånda etter eller før mat og gå ut og fiske på isen , kanskje dukker det opp en pen ørret ?

Skjebba er som regel alltid bitevillig på vinteren vis du først finner en grunne hvor de står og agner med maggot (spyfluelarver) kanskje fjærmygglarver, mais eller brød? Det er bare og prøve seg frem, artig er det med isfisking okke som! Det er  vel selve isboret som koster litt men ellers er det ikke mye over hundre kroner du trenger for til tider og ha det knallgøy på isen.

Isfisking er noe ungene også setter pris på i forbindelse med en tur med grilling og bål og så litt isfisking, det må vel bare bli suksess hvis værgudene er i nogen lunde form!

Så Østre og Vestre Grimevann har utrolig mye og by på både til vanns og til lands  sommer som vinter høst og vår for noen og enhver, så her er det  ingen ting og vente på? Trekk ut av hus og by og opp i natur og fly. Her er makeløst alle årstider!

Lindvann Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Flllingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
VESTRE  GRIMEVANN

Vestre Grimevann er vel det av Grimevannene som er mest besøkt både når det gjelder bading og fisking eller for den saks skyld tur område.

Her er helt utrolig rundt Grimevannet når det gjelder natur og selve vannet er jo bare knall med alle de øyene det har.

Her er også flere gamle bål plasser ikke minst Beints skogskjøkken som mange inkludert meg selv, har overnattet  flere ganger, her er det bål plass og sitte plasser i stein til flere personer.

Rundt Bærholmen som øya Beints kjøkken ligger på er det bra med fisk også, og det er tatt opp mang en stor ørret her før i tida.

Dette er vannet med stor V hvis du har anledning til og ha med båt eller kano for det er en helt spesiell opplevelse og ro eller padle rundt de forskjellige øyene der eller langs land for den saks skyld.

Det er 7 forskjellige fiskeslag i Vestre Grimevann

 De 7 er som følger :Ørret, Skjebbe(abbor)ål ,3pigget Stingsild Røyr(lokalt ord for røye)Lagesild, Sik og Bekkerøye. I tilegg kommer sjøørreten i Kaldvellelva dog er jo det samme fisk som ørreten.

Fisken tar her som ellers spesielt på Sølvkroken Spesial :sluk kobber/rød kobber sølv eller f,eks Tasmanien Devil Grønn eller rød m/sorte tverrsovergående striper de er bare helt utrolige her i Grimevannene. Stingsild 12g blå er også helt utrolig, og skulle du være så heldig att du enten har båt eller kano foreslår jeg att dere henger en synke wobbler 7/10gram blå med sølv buk eller den som etterligner en ørret som heter Trout gjerne da merke RAPALA som er de aller beste wobblerene etter mitt syn.

Skal du fiske med flue på dagen faller det vel best ut med en Tørrflue(på sommeren) krok 12/14 og gjerne da en høytflytende Vårflue eller døgnflue ,Streaking Caddis(stripende vårflue)krok 10 er ett must spesielt ved litt vind er den bankers.

Av våtfluer på våren er jeg  mer opptatt av av fargen på fluene enn av selve fluen.

Fargen på våt fluene (nymfene) i de tidligste ukene etter att isen er gått er for meg grønn i forskjellig nyanser og gjerne krokstørrelser fra krok 8 og oppover!

Av døgnfluer er vel Leptoflebia Marginata gul og foretrekke i krokstørrelse 12 eller 14 en av de aller råeste her i Grimevannene,i hvert fall er det sånn vi opplever det år etter år.Ellers som mange ganger nevnt er det vel aldri noe som er så sikkert som mark og dupp eller bare bunnmeite som mange også foretrekker.

Har du båt er jo f, eks markdrag helt utrolig bra og trekke etter båt(eller kano)det har vi i hvert fall erfart mange ganger! 

Så ta med unger venner og ta dere turen til ett eller annet vann i Stigselv vassdraget og jeg kan love dere natur/fiske opplevelser av beste sort!
 

Lindvann Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Flllingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
BUDALSTJØNNA (50 Moh)

Her er vi i område litt sør for selve Vestre Grimevann, nærmere bestemt Øvre Buene, dette er ett utrolig fint område for tur/rekreasjon.

Budalstjønna er ett koselig lite tjern du kommer til ca 300m før du kommer til selve Budalen ved Vestre Grimevann

Her er det lagd en skogsbilvei i forbindelse med skogs hugging i området og den er blitt veldig bra etter forholdene.

Her i Budalstjønna var det temmelig bra med fin fisk for ca10år siden(1990-93)og det er jo å håpe på att det blir det igjen for pr 2001 var det en mye smått men innslag av penere fisk så det går jo riktig vei her med litt enkle kultiveringstiltak.

Budalstjønna er for det meste omgitt av myr så ta det veldig forsiktig når dere tar dere rundt den for og eventuelt og fiske eller gå tur.

Myrer er som kjent veldig skumle så det må taes forholdsregler her.

Dette er ett vann som fisken biter gått på både flue og spinner og ja ganske riktig her som ellers: meitemark.

Du kan ha noen helt utrolige opplevelser her når fisken er på bettet noe den jo ofte er her i Budalstjønna.

Her er knall med beitemark og dupp også som sagt bare husk på myra.

Av fluer er små grønne nymfer gjerne Montana Goldhead krok 12 til 14 eller tørrfluer a la Royal Wullf krok 10 -12 for og nevne ett par.

På spinner siden er BlueFox type: Vibrax str 2 kobber skje med blank kropp ett knall alternativ, ellers er jo både Mepps og Phanter Martin spinnere i de kobber og gull farga skjeene knall.

Skal du prøve sluk så prøv Tasmanien Devil 4 gram eller 7 gram grønn eller oransje med sorte tvers overgående striper. Dette er ett must for slukboksen til dere som bruker sluk!
 
 

Lindvann Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Flllingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
EFTEVANN (54Moh)(ved gamle skytterbanen) (Bjørkestøl)

Dette er også ett artig og lite tjenn, som vi setter en del forhåpninger til i tiden fremover nå. 

Her ble nemlig satt ut en del fisk i 2000 som etter hvert nå begynner og bli temmelig fine på størrelse tenker jeg.

Håper bare de ikke rømmer ut på høsten selv om ørreten jo ikke er verst til og rømme i forhold til bekkeørret og røye som er veldig til nettopp og rømme på høstflomm.

Her skal vi prøvefiske allerede våren 2003 for og se hva vannet gir av størrelser på fisken det blir utrolig spennende.

Ellers ligger jo Eftevannet i ett mye brukt turområde for alle som bla skal enten til Olashei eller Vardehei både sommer og vinter så her blir det bra med ett fiske vann i by nærhet som mange velger og kalle det.

Jeg kommer tilbake til dette vannet så fort det foreligger noen resultater etter vårens 2003 års prøvefiske.

Dette er ett spennende vann og regne med i tiden som kommer, ganske sikkert!

Ta gjerne med ungene til våren og sitt på veien langs med land med meitemark og dupp og prøv selv og fisk til våren/sommeren! Det kan kanskje dukke opp en aldri så stor overraskelse, hvem vet?
 
 

Lindvann Lille og Store Eftevann  Langevannet Steinsvannet Vestervannet Hunderlandsvannet Austlansvannet Flllingtveittjønna Østre Grimevann  Vestre Grimevann Budalstjønna EftevannBeislandsvannet
BEISLANDSVANNET(180Moh)

Beislandsvannet er ett vann som ligger på Håbesland nærmere bestemt mellom Beisland og Solborg(solberg)

Dette er ett vann som de senere år har blitt litt kultivert i form av noe garnfiske foretatt av noen grunneiere her oppe.

Det har nok ikke på langt nær vert nok for det er dessverre enda altfor mye småfisk på ca 150g-200g men i manges øyne og da spesielt ungers øyne er jo dette fin fisk.

Skal vi derimot øke interessen hos sportsfiskere generelt er det derimot ett langt lerret og bleke når det gjelder kultiveringsarbeid!

Det er gjeldende over hele fiske området på Håbesland!

For ca 10 år siden valfartet vi i dette og omkring liggende vann og det hørte ikke til sjeldenhetene att fisk på halvkiloen og større ble tatt opp på stang i disse vannene!

For ca 5-6år siden begynte det for alvor og bli mye av småfisken her i Beislandsvannet  som de øvrige vannene i området(Lindvann, Store Og Lille Eftevann, Hundlandsvannet,Steinsvannet Langevannet etc.)

Dette er synd når vi tenker på det fine Beislandsvannet og alle de fine plassene og fiske her i dette vannet både fra land eller i båt.

Området i seg selv er jo bare en perle både som tur eller rekreasjonsområde.

Det er blitt mange turer her opp i gjennom årene på flere av oss og det er ikke uten grunn.

Så Beislandsvannet er jo absolutt verdt og fiske i selv om forholdene er som de er.

Det finnes selvfølgelig noen slengere av litt større fisk det er helt sikkert!

Her er det den kjente traveren av en sluk som bærer navnet Sølvkroken spesial i 10g-12g fargene her er sølvskje på den ene siden og med blå topp og sølv bunn med røde prikker på den andre som er ett must når det gjelder sluk her.

Du kan jo også bruke den mer tradisjonelle Sølvkroken spesial som er kobber/rød eller kobber blank her i Beislandsvannet.

Den mye omtalte Tasmanien Devil grønn m/sorte tvers overgående striper i vektene 4-7gram er bare helt utrolig!

Av spinnere er det Mepps farge Sort skje med gule prikker i str 5-7gram som er knallgod her.

Skal du bruke tørrfluer er det nok Royal Wullf i krok 10/12 som er tingen eller en gul Leptoflebia Marginata som jo er en myrdøgnflue som finnes i område.

Av våtfluer er jo f, eks en dobbelkrok 12 Heckham Peckham Grønn og anbefale her, eller som for det andre vannet små nymfer krok 12-14 og da spesielt Montana Grønn m/gullhode det er ei skikkelig nymfe hele sesongen men spesielt om våren!

Disse tipsene  er selvfølgelig ment som en pekepinn og ikke ett absolutt must eller ikke! men dog gode tips.

Så dette område i sin helhet har mye og by på og kommer forhåpentligvis bare til og få mer og by på i tiden fremover. 

I tillegg er det to tre små tjern rundt Beislandsvannet som det er fisk i nemlig , Beislandstjernet(181Moh)som renner ut i Beislandsvannet og her tok vi faktisk fisk på halvkiloen i begynnelsen av 1990 åra så dette var bra.

Videre har du Ålekjerr tjernet(187 Moh) som også ender i Beislandsvannet til slutt her har vi aldri fått fisk men det påstås att her er fisk og det er i tilfelle ikke utrolig.

Så er det Krokåker tjernet som ligger der som ett lite vann for seg selv men det er en bukt i fra selve Beislandvannet, her er også tatt pen fisk før(1990-92)

Her koker det av fisk som vaker på dager med innsektsklekking!

 Alf Yngvar Bjørkestøl
SKITT FISKE( LILLESAND)

 
Skitt Fiske Lillesand
Foreningens formål er å: 
 • Å ivareta fiskeinteressene gjennom aktiv ivaretakelse av naturens produksjonsgrunnlag, og ved att allmennheten skal ha størst mulig tilgang til og utøve fiske.
 • Å være en forening som ivaretar medlemmenes interesser innen fiske og fiskeforvaltning.
 • Å sikre att fisken høstes til størst mulig glede for flest mulig utøvere.
 • Å arbeide for allmenn forståelse for fiske.
 • Å samarbeide i størst mulig grad med offentlige myndigheter og andre interesseorganisasjoner.
 • Å arbeide for og etablere lokale medlemsfordeler.
 • Å arbeide for korrekt bruk av sportsfiskeredskap.


Webmaster: webmaster@skittfiskelillesand.com

Skitt Fiske Lillesand - SponsorerNRK - Siste: SørlandetSpør Jens og SivSørlandet får skrytDødsulykke på E39Pilletull mot tannpineKrF moralistisk og lukketSkolebrann trolig påsattFrontkollisjon på E 18Fire gull til sørlendingerMistet livet etter båtulykkeSeks øvelser - tre medaljer


Betal FISKERAVGIFTEN her

Det er med stor glede vi kan skrive at vi har
          skaffet enda en ny sponsor for 2010. Medlemmer av
          SKITT FISKE LILLESAND.
Elbe Normark AS er en totalleverandør av
          sportsfiskeutstyr til sportsbransjen, med en rekke
          kjente og ledende merkevarer i sortimentet.

10% på fiskeutstyr for medlemmer.

10% på fiskeutstyr for medlemmer. Gjelder
          KUN hos Ole Olsen Jernvare i Lillesand.

Ønsker du å vite noe? Sjekk denne!

Google
Web
Våre sider