Skitt Fiske Lillesand - Topp
FISKEPLASSER i Lillesands-området
Fiskeplasser INNLANDET!
Fiskeplasser ved SJØEN!

Skitt Fiske Lillesand - Innhold  

Skitt Fiske Lillesand
Vestre- og Østre Grimevann:
Se forøvrig også beskrivelse av hele Stigselvvassdraget.

ØSTRE GRIMEVANN (44 moh)

Vi begynner i Østre Grimevann nærmere bestemt Monesundet ved Monen i Grimenes.

Her er den samme idylliske naturen som er helt makelaus! Å gå langs vannkanten her i Monesundet med fiskestang er helt fabelaktig,det må oppleves.

Det er forresten tatt meget pen fisk i utkanten av sundet, disse fiskene har i senere tid faktisk vært opp imot kiloen.(1994-00) I området rundt Einerkilen er det også tatt pen ørret de siste åra(1995-01). Det er dessverre blitt altfor mye fiske her både ørret og ikke minst (abbor)skjebbe som florerer i hopetall her.

 Det  må kraftig kultivering til her skal denne trenden  reverseres og det er vel pr i dag uvisst om de impliserte er villige til og ta den jobben dette medfører.

Her i Østre og Vestre Grimevann er det mange av oss som har fisket i en mannsalder og tall løse er de opplevelsene vi har hatt her  både i form av til dels pen stor fisk og mengder av den  og alle de opplevelsene vi ellers i form av den sinnerike vakre  naturen som omgir både Østre og Vestre Grimevann, her er bare helt utrolig   deilig enten du vil fiske eller padle/ro eller bare gå rundt/langsmed  vannet.

Det er ikke få som har tatt sine første fiske nettopp i Grimevannet kanskje da først og fremst Vestre som alltid har vært mest populært! Men i Østre er det nok også en god del som har debutert.

Østre Grimevann har sine perler først og fremst rundt øyene Grimeøya Bjørkøya og Furuøya som også er fremragende fiskeplasser og har vært det alltid i tilegg har du flere grunner rundt pumpehuset som var bra men i dag er umulige forhold pga altfor mye skjebbe, det er riktig nok tatt noen pene eksemplarer av  disse(skjebbe) de siste år( i garn av grunneiere) i dette området men det er småskjebba som regjerer her uten tvil.

Når det gjelder agn som dere kan bruke er det her som ellers Sølvkrokens Spesial 7g-10g-12g Rød/kobber Rød/blank eller spesial sort med gule prikker om kvelden, av spinnere Phanter Martin 6g gull skje/sort kropp med gule prikker eller Tasmanien Devil 7g farge grønn med sorte tverrsover gående striper eller Tasmanien rød med sorte tverrsover gående striper er også knallgod, ellers fluer er det gule Humpy er krok10-12 tørrfluer som kan redde dagen for dere med fluestang og de er det en god del av etter hvert!

Mark klysa til bunns eller på dupp er det også mange som foretrekker og det er som så mange ganger nevnt det sikreste uten tvil!

Faktisk har noen av oss også fått en del både ørret og skjebbe under isfiske i Østre Grimevann, så det er også noe vi kanskje bør tenke på og bruke begge vannene litt flittigere til.

Det er jo knall koselig med bål og pølser på tur og en liten pilke stikke i hånda etter eller før mat og gå ut og fiske på isen , kanskje dukker det opp en pen ørret ?

Skjebba er som regel alltid bitevillig på vinteren vis du først finner en grunne hvor de står og agner med maggot (spyfluelarver) kanskje fjærmygglarver, mais eller brød? Det er bare og prøve seg frem, artig er det med isfisking okke som! Det er  vel selve isboret som koster litt men ellers er det ikke mye over hundre kroner du trenger for til tider og ha det knallgøy på isen.

Isfisking er noe ungene også setter pris på i forbindelse med en tur med grilling og bål og så litt isfisking, det må vel bare bli suksess hvis værgudene er i nogen lunde form!

Så Østre og Vestre Grimevann har utrolig mye og by på både til vanns og til lands  sommer som vinter høst og vår for noen og enhver, så her er det  ingen ting og vente på? Trekk ut av hus og by og opp i natur og fly. Her er makeløst alle årstider!
 

VESTRE  GRIMEVANN

Vestre Grimevann er vel det av Grimevannene som er mest besøkt både når det gjelder bading og fisking eller for den saks skyld tur område.

Her er helt utrolig rundt Grimevannet når det gjelder natur og selve vannet er jo bare knall med alle de øyene det har.

Her er også flere gamle bål plasser ikke minst Beints skogskjøkken som mange inkludert meg selv, har overnattet  flere ganger, her er det bål plass og sitte plasser i stein til flere personer.

Rundt Bærholmen som øya Beints kjøkken ligger på er det bra med fisk også, og det er tatt opp mang en stor ørret her før i tida.

Dette er vannet med stor V hvis du har anledning til og ha med båt eller kano for det er en helt spesiell opplevelse og ro eller padle rundt de forskjellige øyene der eller langs land for den saks skyld.

Det er 7 forskjellige fiskeslag i Vestre Grimevann

 De 7 er som følger :Ørret, Skjebbe(abbor)ål ,3pigget Stingsild Røyr(lokalt ord for røye)Lagesild, Sik og Bekkerøye. I tilegg kommer sjøørreten i Kaldvellelva dog er jo det samme fisk som ørreten.

Fisken tar her som ellers spesielt på Sølvkroken Spesial :sluk kobber/rød kobber sølv eller f,eks Tasmanien Devil Grønn eller rød m/sorte tverrsovergående striper de er bare helt utrolige her i Grimevannene. Stingsild 12g blå er også helt utrolig, og skulle du være så heldig att du enten har båt eller kano foreslår jeg att dere henger en synke wobbler 7/10gram blå med sølv buk eller den som etterligner en ørret som heter Trout gjerne da merke RAPALA som er de aller beste wobblerene etter mitt syn.

Skal du fiske med flue på dagen faller det vel best ut med en Tørrflue(på sommeren) krok 12/14 og gjerne da en høytflytende Vårflue eller døgnflue ,Streaking Caddis(stripende vårflue)krok 10 er ett must spesielt ved litt vind er den bankers.

Av våtfluer på våren er jeg  mer opptatt av av fargen på fluene enn av selve fluen.

Fargen på våt fluene (nymfene) i de tidligste ukene etter att isen er gått er for meg grønn i forskjellig nyanser og gjerne krokstørrelser fra krok 8 og oppover!

Av døgnfluer er vel Leptoflebia Marginata gul og foretrekke i krokstørrelse 12 eller 14 en av de aller råeste her i Grimevannene,i hvert fall er det sånn vi opplever det år etter år.Ellers som mange ganger nevnt er det vel aldri noe som er så sikkert som mark og dupp eller bare bunnmeite som mange også foretrekker.

Har du båt er jo f, eks markdrag helt utrolig bra og trekke etter båt(eller kano)det har vi i hvert fall erfart mange ganger! 

Så ta med unger venner og ta dere turen til ett eller annet vann i Stigselv vassdraget og jeg kan love dere natur/fiske opplevelser av beste sort!

Se forøvrig også beskrivelse av hele Stigselvvassdraget.

Skitt Fiske Lillesand
Foreningens formål er å: 
 • Å ivareta fiskeinteressene gjennom aktiv ivaretakelse av naturens produksjonsgrunnlag, og ved att allmennheten skal ha størst mulig tilgang til og utøve fiske.
 • Å være en forening som ivaretar medlemmenes interesser innen fiske og fiskeforvaltning.
 • Å sikre att fisken høstes til størst mulig glede for flest mulig utøvere.
 • Å arbeide for allmenn forståelse for fiske.
 • Å samarbeide i størst mulig grad med offentlige myndigheter og andre interesseorganisasjoner.
 • Å arbeide for og etablere lokale medlemsfordeler.
 • Å arbeide for korrekt bruk av sportsfiskeredskap.


Webmaster: webmaster@skittfiskelillesand.com

Skitt Fiske Lillesand - SponsorerNRK - Siste: SørlandetSpør Jens og SivSørlandet får skrytDødsulykke på E39Pilletull mot tannpineKrF moralistisk og lukketSkolebrann trolig påsattFrontkollisjon på E 18Fire gull til sørlendingerMistet livet etter båtulykkeSeks øvelser - tre medaljer


Betal FISKERAVGIFTEN her

Det er med stor glede vi kan skrive at vi har
          skaffet enda en ny sponsor for 2010. Medlemmer av
          SKITT FISKE LILLESAND.
Elbe Normark AS er en totalleverandør av
          sportsfiskeutstyr til sportsbransjen, med en rekke
          kjente og ledende merkevarer i sortimentet.

10% på fiskeutstyr for medlemmer.

10% på fiskeutstyr for medlemmer. Gjelder
          KUN hos Ole Olsen Jernvare i Lillesand.

Ønsker du å vite noe? Sjekk denne!

Google
Web
Våre sider